Hoe u de mooiste foto’s kunt maken met uw mobiel

04 februari 2022 Fotografie Perfect White Artglas Tips & tricks

Vrijwel allemaal hebben we een mobiel op zak die een camera aan boord heeft. Dus ook onverwachts kunt u de mooiste momenten vastleggen. De beste foto’s zouden zelfs een plekje bij u aan de muur verdienen!

De meeste smartphones hebben een goede camera met alle functies om schitterende beelden te schieten. Maar hoe maak je nou prachtige foto’s met een smartphone? Foto’s die prachtig bij u aan de wand zou staan in een mooie lijst en achter Perfect White Artglas.

Gebruik de ‘regel van drie’ op uw smartphone camera

regel van 3Meeste camera’s – ook van smartphones als de iPhone – hebben de mogelijkheid om foto’s te nemen met behulp van een raster. Deze compositierichtlijnen verdeelt het beeld in 9 gelijke denkbeeldige vlakken, de zogenaamde ‘regel van drie.

Om de foto origineel en spannend te maken plaatst u het ‘onderwerp’ niet midden in de foto, maar net op één van de lijnen of zelfs in één van de vlakken.

Speel met de belichting

Overdag met veel licht is het gemakkelijk om snel mooie foto’s te maken dan als de avond is gevallen. Bij weinig licht ontstaat er ruis in beeld. Om het maximale uit het beschikbare licht te halen kunt u de HDR modus inschakelen. In deze stand worden meerdere foto’s met verschillende belichtingen samengevoegd tot één foto.

Maak macro foto’s

glazen bol macrofotografieAlledaagse voorwerpen worden met een close up foto toch nog erg interessant. U kunt hierbij scherpstellen – en dus de aandacht vestigen – op een specifiek onderdeel van het voorwerp en de achtergrond makkelijk onscherp maken.

Gebruik een statief of opzetlens

Haal net iets extra’s uit uw smartphone met een statiefje en/of een opzetlens. Met een statief voorkomt u cameratrillingen. Vooral als u in het donker foto’s gaat nemen is een trilling van de camera al snel funest voor de foto. Met een opzetlens kunt u de wereld dichterbij kunt krijgen zonder dat kwaliteit verloren gaat.

Lijst uw mooiste werk in met Perfect White Artglas

Naast het delen van de foto’s via social media is het ook wel zo mooi om er één uit te kiezen om in te lijsten. Geef het een mooie plek boven uw bank in de woonkamer. Gebruik bij het inlijsten Perfect White Artglas en maak van uw werk een kunstwerk. Vind een lijstenmaker bij u in de buurt.

Bekijk maar eens de bijzondere eigenschappen die dit glas heeft. In het kort: nagenoeg onzichtbaar,geen schade door uv-straling van de zon en altijd de helderste kleuren.

Meer weten over Perfect White Artglas of het inlijsten van uw mooiste werk?