Doorkijklijst voor kimono

Deze doorkijklijst met kimono is ingelijst door Lijstenmakerij Van Antwerpen te Eerstel. Een klant kwam met het verzoek om dit prachtige Japanse kledingstuk van zijde in te lijsten opdat het niet verloren kon gaan. Daar zowel de voorzijde als achterzijde het bekijken waard zijn, werd al snel gekozen voor een doorkijklijst.

Doorkijklijst

Lijstenmaker Cees van Antwerpen vertelde ons dat een doorkijklijst twee inlijstingen tegen elkaar aan zijn, waardoor een object aan beide zijden te bewonderen is. Gezien de klant duidelijk aangaf dat de kimono bewaard moest blijven voor de toekomst, niet mocht verkleuren en op de beste manier getoond diende te worden, werd geadviseerd om de inlijsting te voorzien van Perfect White Artglas. Dit glas heeft immers alle eigenschappen (UV-bescherming, lichttransmissie, onspiegeling en laagste glanswaarde) die ook voor museums belangrijk zijn en topstukken een volledige bescherming bieden.

“De klant is ontzettend blij met deze inlijsting en dat is uiteraard waar het om draait.”

 

Lijstenmakerij Van Antwerpen koos voor een Vadialijst (1007/83), een Moorman passe-partout  (zwart fluweel) en staaldraad voor de ophanging. Op de foto’s komt helaas niet helemaal goed tot zijn recht dat de kimono ertussenin hangt, mede doordat de doorkijklijst voor een wit kartonnen plaat is gefotografeerd. “De klant is ontzettend blij met deze inlijsting en dat is uiteraard waar het om draait”, aldus de lijstenmaker.

Inspiratie inlijsten

Door de bijzonder goede eigenschappen kiezen ook anderen voor Perfect White Artglas bij het inlijsten van een topstuk. Lees hier meer over de eigenschappen van Perfect White Artglas. Misschien een idee om ook iets monsterachtigs veilig te stellen of een kostbare oorkonde? Meer inspirerende inlijstingen vindt u op onze website.

Verkooppunt

Perfect White Artglas is een speciaal soort glas dat gebruikt wordt voor het inlijsten van foto’s, schilderijen en kunstwerken en is verkrijgbaar bij gespecialiseerde lijstenmakers. Zij vertellen u graag hoe uw werk het beste tot zijn recht komt. Gebruik onze locatievinder en ontdek de lijstenmaker bij u in de buurt!

Meer weten over Perfect White Artglas of het inlijsten van uw mooiste werk?