Nederlander kiest glas voor duurzaam en milieu

06 februari 2014 Consumententrend Duurzaam Gezondheid Milieu Onderzoek

De Nederlandse consument leeft graag gezond en duurzaam. Dat blijkt uit een pan-Europese studie uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau InSites Consulting. Glas wordt als gezond en veilig ervaren. Daarmee sluit het perfect aan op de trend om duurzaam door het leven te leven.

Het onderzoek richtte zich op gebruiks- en verpakkingsmaterialen. 8000 consumenten in 17 Europese landen werden naar hun mening over dit onderwerp gevraagd.

Consument wil meer weten over voordelen van glas

De studie toont aan dat de meeste consumenten (65%) de voorkeur geven aan glas. Reden hiervoor is omdat men glas het veiligst ziet voor de gezondheid. Ook komt uit de studie naar voren dat naarmate de consument zich meer zorgen maakt om zijn gezondheid en het milieu, glas steeds relevanter wordt. De consument wil ook graag meer te weten komen over de voordelen van glas.

Glas is 100% recyclebaar

Bijna de helft meent ook dat glas de meest milieuvriendelijke vorm van verpakking is. Bijna 80% van de respondenten verklaart dat glas gerecycled kan worden tot dezelfde of een vergelijkbare product, zonder kwaliteitsverlies. Glas overtreft hiermee alle andere materialen. De consument is zich meer en meer bewust van de voordelen van glas op ecologisch vlak, en 48% gelooft dat glas het minst schadelijke product is voor het milieu.

Vele toepassingen van glas

Volgens de studie wil de consument meer te weten komen over de voordelen van glas. Naast verpakkingsmateriaal wordt glas ook gebruikt voor het inlijsten van foto’s of schilderijen. Hier komt naast gezondheid en milieu ook een andere belangrijke eigenschap bij kijken; de kwaliteit van glas. En dan komt Perfect White Artglas in zicht. Naast dat dit glas ook gezond, veilig en milieuvriendelijk is, biedt het ook eigenschappen als bescherming voor al uw dierbare ingelijste herinneringen.

Meer weten over Perfect White Artglas of het inlijsten van uw mooiste werk?