1.3 miljoen euro voor horloge gedragen op de maan

01 april 2023 Perfect White Artglas

horloge van astronaut David ScottEen horloge dat gedragen is op de maan is omgerekend voor maar liefst 1,3 miljoen euro verkocht op een veiling. Het horloge was eigendom van astronaut David R. Scott.

David Scott (links op onderstaande foto) droeg het Bulova Lunar-horloge tijdens de Apollo 15-missie in 1971. Hij droeg dit over zijn pak om de tijd te kunnen lezen toen de klok van NASA ermee ophield. Het horloge speelde dus een belangrijke rol tijdens de missie. Volgens de berichten bevat het horloge zelfs nog stof afkomstig van de maan.

Uniek horloge om achter uniek glas te bewaren

Apollo 15 crew. Links: David Scott Of de nieuwe eigenaar het peperdure horloge ook daadwerkelijk gaat dragen, meldt het bericht niet. Grote kans dat hij of zij het risico op verlies of schade te groot vindt en daarom thuis maar een speciaal plekje geeft. En hoe kan dat dan beter dan het achter Perfect White Artglas te plaatsen. UV-stralen krijgen er geen grip op en het zeer kostbare horloge is en blijft vanuit elke kijkhoek te bewonderen.

Heeft u ook iets dierbaars -dit hoeft geen duur horloge te zijn, denk eens aan de eerste haartjes van uw kind-  om in te lijsten? Stap eens binnen bij een lijstenmaker in de buurt.

Meer weten over Perfect White Artglas of het inlijsten van uw mooiste werk?