5 tips hoe je het best een kunstwerk ophangt

06 december 2020 Perfect White Artglas Tips & tricks

 

Het lijkt simpel; een kunstwerk ophangen na inlijsting. Een gaatje in de muur boren is dan ook wel zo gedaan. Maar er komt natuurlijk iets meer bij kijken. Want hoe hoog moet dat ingelijste kunstwerk? En op welke plek?

Wij hebben een vijftal tips voor u op een rijtje gezet, zodat uw kunstwerk(en) helemaal tot hun recht komen bij u thuis.

Tip 1: hang uw inlijsting niet te hoog op

Natuurlijk gaat u eerst bekijken waar het kunstwerk komt te hangen. Maar belangrijk is dat u de inlijsting vooral niet te hoog gaat plaatsen. Daarbij speelt de ruimte ook een rol, waar het kunstwerk een plek krijgt. Zo zit u meestal in de woonkamer terwijl u geniet van het schilderij. Een goede manier om de beste hoogte te bepalen is om zelf te gaan zitten en iemand anders de inlijsting tegen de muur te houden.

Komt het werk in de keuken of gang te hangen? Dan hangt u het iets hoger, omdat een gang en keuken ruimtes zijn waar u meer staat. De beste hoogte is dan als uw oog in het midden van de inlijsting valt.

Tip 2: kies bij het inlijsten voor Perfect White Artglas

Uw kunstwerken verdienen de aandacht. Daarom heeft u een mooie plek op de muur uitgekozen waar het kunstwerk of ingelijste herinnering prachtig tot zijn recht komt. Maar helemaal uitlichten doet u door het in een goede spot te zetten.

Maar door al te kiezen voor Perfect White Artglas bij het inlijsten, dan hoeft u zich nooit zorgen te maken dat die mooie ingelijste foto of ander kunstwerk lijdt onder de straling van de zon of van halogeenlicht. Het glas houdt namelijk al die schadelijke uv-straling voor bijna 100% buiten de deur.

Tip 3: kijkhoeken

Natuurlijk wilt u vanuit elke hoek die ingelijste herinnering helder kunnen bekijken. Door uw foto of ander kunstwerk achter Perfect White Artglas te plaatsen kan dat. Het glas is namelijk zo gecoat en geëtst dat er geen weerspiegeling ontstaat.

Tip 4: maak een collage

Heeft u meerdere ingelijste herinneringen die u graag bij elkaar aan de muur wilt hangen? Dan oogt het wel zo rustig als de groep schilderijen samen een rechthoek of vierkant vormen. Leg de schilderijen op de grond en schuif net zo lang tot u tevreden bent.

Tip 5: laat het kunstwerk niet breder zijn dan de bank

Hangt u het kunstwerk boven de bank, dressoir of bed? Laat het dan mooi uitlijnen met het meubel. Zorg ervoor dat het schilderij vooral niet breder is dan het meubelstuk.

Extra tip: laat u adviseren door een lijstenmaker

Heeft u een werk dat u graag een mooie plek in uw huis wilt geven maar komt u er niet helemaal uit? Er zijn immers een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Stap dan eens binnen bij de lijstenmaker -of nodig hem uit bij u thuis- en laat u adviseren over de beste manier waarop uw werk getoond kan worden. Vind een lijstenmaker bij u in de buurt.

5 tips hoe je een kunstwerk ophangt

Meer weten over Perfect White Artglas of het inlijsten van uw mooiste werk?