Tekst uit Oorkonde 1771 ‘gered’ met Perfect White Artglas

05 september 2021 Duurzaam Musea Perfect White Artglas

Werkelijk een prachtige inlijsting met Perfect White Artglas van een oorkonde uit, naar wij menen te lezen, 1771 inzake een overdracht van onroerend goed bij de Schepenen van Delft.

Schepenen was voorheen het woord voor het College van Burgemeester & wethouders. Schepenen hadden een rechterlijke taak wat personen en goederen aanging. De overdracht van goederen (goednissen) en erfverdelingen (lotingen) vond eveneens plaats voor de schepenbank. Hierover werd een registratierecht (pontpenning – nu leges) geheven. Het document waarin de registratie van het goederen of lotingen werd vastgelegd noemde men in die tijd een oorkonde.

Perfect-White-Art-Glas

Oorkonde en Perfect White Artglas

Door de oorkonde in te lijsten met Perfect White Artglas zorgt ervoor dat schadelijke UV-stralen geweerd worden. Het ontspiegeld glas is glashelder waardoor de oorkonde goed te lezen is en blijft. Zo is een historisch document van grote waarde ‘gered’ want de tekst mag uiteraard niet verloren gaan.

Om die reden kiezen ook veel musea voor Perfect White Artglas. Niet alle teksten van bijvoorbeeld brieven of aktes worden ingelijst – vaker in vitrines getoond – maar ook dan kiest men voor een type glas met dezelfde eigenschappen.

Lees meer over die bijzondere eigenschappen van Perfect White Artglas en ook waarom musea kiezen voor Perfect White Artglas.

Meer weten over Perfect White Artglas of het inlijsten van uw mooiste werk?