‘Geluksknikker nooit meer weg’ – verhoogd zwevend ingelijst

De Geluksknikker is een werk uit de serie Dageraad van Jack Poels, de zanger van Rowwen Heze. Eerst een lied, daarna op doek vastgelegd.

Ingrid Koenen van Irok Galerie lijstenmakerij liet ons weten een “Geluksknikker” ingelijst te hebben van Jack Poels. Ze vermelde er bij dat ze deze keer gekozen had voor een zwarte bloklijst en dat ze de reproductie verhoogd en zwevend had ingelijst met Perfect White Artglas. Anders dan anders dus…

verhoogd zwevend ingelijst

De Geluksknikker is een werk uit de serie Dageraad van Jack Poels, de zanger van Rowwen Heze. Hij maakte dit album met de Limburgse dialectband uit America en vertaalde daarmee zijn gevoelens, die de scheiding van zijn vrouw met zich meebrachten. Het nummer Geluksknikker zelf, gaat over het feit dat het leven gewoon zijn gangetje gaat en daar dan opeens verandering in kan komen. De tekst is letterlijk: “Miene geluksknikker waas weg…” Later vond Jack Poels nog een andere manier om zijn gevoelens te uiten, namelijk het schilderen en heeft hij de Geluksknikker (en meer) op doek vastgelegd. Op zijn website vindt u een aantal reproducties, waarvan de meeste giclée-kunstdrukken zijn. De giclees staan op voorraad en zijn te bezichtigen bij IROK in Horst.

Geluksknikker ingelijst

Met deze inlijsting is de ‘Geluksknikker nooit meer weg’. In ieder geval zorgt het glas er voor dat de glicee goed bewaard blijft en op de beste manier getoond wordt. Eén van de eigenschappen van Perfect White Artglas is dat het minder licht doorlaat dan gewoon glas. Daarnaast heeft Perfect White Artglas de laagste glanswaarde waardoor er minder licht door het glas gereflecteerd wordt. Meer eigenschappen ontdekken van dit bijzonder glas? Ontdek hier alle eigenschappen.

Inspiratie nodig over wat u allemaal kunt inlijsten? Bekijk dan vooral op onze website de showcases van bijzondere inlijstingen.

Meer weten over Perfect White Artglas of het inlijsten van uw mooiste werk?