Monsterachtige inlijsting

Atelier Horneman kreeg het verzoek om dit zeemonster in te lijsten. Door het gebruik van Perfect White Artglas is dit zeemonster zo goed zichtbaar dat het wel uit de lijst lijkt te komen.

Het gaat bij deze monsterachtige inlijsting om een giclee, een hoogwaardige reproductie van het originele schilderij “Zeemonster”, afkomstig uit Amerika. En om een limited edition. Ter illustratie, een beperkte oplage van was 50 stuks.

Voor het inlijsten van dit zeemonster is er gekozen voor het Perfect White UW70 met spacers (houten slip) waardoor het glas het object niet raakt. Dit is gedaan om er voor te zorgen dat er voldoende luchtcirculatie is en het werk niet aan het glas gaat vastplakken. Verder helpt een zuurvrije achterwand en tot slot om alles dicht te maken: achtertik. Achtertik is een zuurvrij karton en wordt vaak gebruikt bij het verantwoord conserverend inlijsten van kunstwerken. Dit alles om een lange levensduur te garanderen.

“Voor onze klant was er geen twijfel over het glas, dit moest Perfect White Artglas zijn.” 

Monsterachtige inlijsting

Een vriendin van de klant was doorverwezen naar Atelier Horneman. Zij had eerder een werk laten inlijsten en was erg enthousiast over de kwaliteit van Perfect White Artglas. Door de helderheid van dit glas komen de donkere tinten in de giclee veel beter uit en heb je geen hinder van spiegelingen. Voor onze klant was er geen twijfel over het glas, dit moest Perfect White Artglas zijn”, zo vertelde de lijstenmaker ons.

Monsterachtige inlijsting

Zoals gezegd in de intro lijkt het zeemonster uit de lijst te komen. De monsterachtige inlijsting zorgt voor een lange levensduur van de glicee die op een griezelige goede wijze getoond wordt. Een spannend spookachtig verhaal komt hierdoor tot leven.

Wilt u meer eigenschappen ontdekken van dit bijzonder glas of heeft u inspiratie nodig voor een mooi cadeau? Ontdek het op onze website.

Meer weten over Perfect White Artglas of het inlijsten van uw mooiste werk?