Kostbare oorkonde beschermd

Bij verdiept inlijsten is het mogelijk om een object anders dan een schilderij of foto in te lijsten. Denk hierbij eens aan borduurwerk of een kwetsbaar document, zoals deze oorkonde.

De oorkonde uit – naar wij menen te lezen – 1771 over een overdracht van onroerend goed bij de Schepenen van Delft is het onderwerp van deze werkelijk prachtige inlijsting met Perfect White Artglas. De unieke eigenschappen van dit glas zorgt ervoor dat de oorkonde op de mooiste manier wordt getoond en beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf.

kostbare oorkonde beschermd

Oorkonde en Perfect White Artglas

Perfect White Artglas is ontspiegeld en nauwelijks zichtbaar waardoor de oorkonde perfect te zien en te lezen is. Daarnaast worden schadelijke UV-stralen geweerd. Gelukkig maar, aangezien UV-stralen zorgen voor kleurverandering en versnelde veroudering. Het kan zelfs zo ver komen dat de oorspronkelijke tekst niet meer te lezen zou zijn. Perfect White Artglas zorgt ervoor dat dit historisch document van grote waarde perfect getoond wordt en behouden blijft voor de toekomst.

Toon en bescherm uw werk perfect

Lijstenmakers kiezen niet voor niets voor Perfect White Artglas. Het glas complimenteert de lijst, laat de kleuren schitteren, en beschermt het werk tegen invloeden van buitenaf. Om die redenen kiezen ook veel musea voor Perfect White Artglas. Niet alle teksten van bijvoorbeeld brieven of aktes worden ingelijst – vaker in vitrines getoond – maar ook dan kiest men voor een type glas met dezelfde eigenschappen.

Meer weten over Perfect White Artglas of het inlijsten van uw mooiste werk?