Inlijsting platenhoes met langspeelplaat

Het verhaal rondom deze inlijsting platenhoes met langspeelplaat (LP) is weer heel bijzonder. Lees het verhaal over de zoektocht en hoe de plaat uitneembaar is ingelijst!

Bij lijstenmaker Atelier Horneman kwam eens een klant langs voor de inlijsting van een platenhoes inclusief langspeelplaat (LP). De vader van de klant had jaren geleden in een band gespeeld en daarmee ooit een LP gemaakt. Deze was helaas niet in het bezit van de familie. De klant heeft allerlei platenbeurzen en rommelmarkten bezocht en na een lange zoektocht de bewuste plaat op de kop getikt. Vlak voor de verjaardag van de vader van de klant kon de lijstenmaker de inlijsting van de platenhoes met LP realiseren.

Inlijsting platenhoes met langspeelplaat

Inlijsting platenhoes uitneembaar

Toen Atelier Horneman ons van dit verhaal op de hoogte bracht was onze eerste opmerking: “Dat is toch zonde? Want nu kan de vader de plaat niet beluisteren, toch?”. Maar daar heeft de lijstenmaker een oplossing voor gevonden. De plaat is door de lijstenmaker met enkele lusjes zorgvuldig vastgezet aan de passe-partout zodat die zonder beschadigingen uit de lijst gehaald kan worden om te beluisteren. De platenhoes is tevens met speciale hoekjes vastgezet en kan daardoor eenvoudig uit de lijst worden gehaald. Dat vinden wij maakt deze inlijsting wel heel bijzonder!

Perfect White Artglas voor inlijsting platenhoes

De reden waarom er gekozen is voor Perfect White Artglas bij deze linlijsting, daarover zegt de lijstenmaker: “prachtig helder glas dat spiegelingen wegneemt en invloeden door uv-straling verminderd”. Inlijstingen van mooie herinneringen, die goed bewaard moeten blijven verdienen het om op de beste manier getoond te worden. Een ander bijzonder kenmerk van Perfect White Artglas is dat het veel lagere lichtdoorlaatbaarheidswaarden heeft waardoor er minder reflectie plaats vindt.

Kenmerken Perfect White Artglas

Om een bijzondere inlijsting met Perfect White Artglas helemaal goed tot zijn recht te laten komen zijn de locatie en de hoek waarin het schilderij of kunstwerk komt te hangen ten opzichte van andere lichtbronnen zeker van belang. De lijstenmaker kan u hierin adviseren!

Inspiratie nodig over wat u allemaal kunt inlijsten? Bekijk dan vooral op onze website de showcases van bijzondere inlijstingen.

Meer weten over Perfect White Artglas of het inlijsten van uw mooiste werk?