Een eerbetoon aan…

Best bijzonder dat iemand op het idee komt om een bijzondere onderscheiding met oorkonde in te lijsten! En de wijze waarop deze inlijsting is uitgevoerd maakt dat nog specialer.

Een eerbetoon aan zijn vader en daarnaast een ereplaats aan de muur. Dat is wat er bij deze inlijsting van een “Mobilisatie-Oorlogskruis” met oorkonde werd gecommuniceerd op sociale media. 

Dat trok onze aandacht en is de tevens de reden waarom we deze inlijsting opnemen in onze showcases. Het eerbetoon gaat over een onderscheiding die iemand als oud-militair heeft ontvangen en waarvan de zoon op het idee kwam om die in te lijsten.

Voor de bevestiging van het kruis en de bijbehorende oorkonde heeft Ramon Pool van Lijstenmakerij Pool Elburg de reversibele methode gebruikt. Dat betekent dat de inlijsting terug te draaien is zonder schade aan het werk.

Als je iets vast plakt dan is dat definitief en beschadig je meestal het werk wanneer je het weer uit de lijst wilt halen.
Bij reversibel kun je altijd terug naar het origineel zonder schade
“, aldus Ramon.

 

Daarnaast heeft de lijstenmaker gekozen voor AR99 Perfect White Artglas gezien haar unieke eigenschappen. Naast een optimale beleving vanwege minder reflectie biedt het glas ook bescherming tegen schadelijke uv-straling.

Het eerbetoon is volgens ons zonder meer geslaagd. En door de perfecte inlijsting is de onderscheiding hiermee voor de toekomst veilig gesteld.

Meer inspiratie over het inlijsten van onderscheidingen of oorkondes bekijken? Dan is wellicht de showcase ‘Kostbare oorkonde beschermd‘ en ‘Unieke onderscheiding‘ ook interessant om te lezen.

Meer weten over Perfect White Artglas of het inlijsten van uw mooiste werk?